20 csapat, 20 helyszín, 20 perc

2018. 05. 17., cs - 13:52
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Országos megmérettetésen a bűnügyi technikusok Szolnokon.

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének köszöntő szavaival vette kezdetét 2018. május 15-én a XII. Országos Bűnügyi Technikai „Vedres Mátyás” Emlékverseny, amelynek Szolnok városa adott otthont.  A többnapos rendezvényen az ország legjobb bűnügyi technikusai mérhették össze tudásukat és szakmai tapasztalataikat.

A három fős csapatok a Turisztikai és Szabadidő Központban felállított sátrakban berendezett bűnügyi helyszíneken hajtották végre a speciális kriminalisztikai gondolkodást igénylő feladatok megoldását. A versenyzők érkezéskor sorszámhúzással döntötték el, hogy melyik állomáson kezdik meg a gyakorlat végrehajtását. A szervezők igyekeztek a mindennapi életből merített, nem egyszerű megítélésű, érdekes bűnügyi helyszíneket összeállítani a versengő 20 csapat számára. Egy-egy állomáson 20 perces időkeret állt a versenyzők rendelkezésére, amelynek leteltét sziréna hangja jelezte. Ez idő alatt kellett megoldaniuk a rejtélyt, választ találni a mi történt? kérdésre, felkutatni a bizonyítékokat és megfelelően rögzíteni a nyomokat.

A rendezők azoknak a megyénkben működő középiskoláknak, ahol valamilyen szintű rendészeti oktatás, fakultáció folyik, lehetőséget biztosítottak a helyszínek megtekintésére. Sőt, külön sátrakban külön feladatokkal és ismeretanyaggal várták a diákokat. Itt bűnmegelőzési, egészségügyi szakemberek látták el őket fontos információkkal, gyakorolhatták az elsősegélynyújtást, és a megyei kormányhivatal, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a megyei büntetés-végrehajtási intézet és a magyar honvédség munkatársai is különféle programokkal várták a gyerekeket.  

A verseny eredményhirdetésén Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a csapatokat. A rendezvényt özv. Vedres Mátyásné is megtisztelte jelenlétével.

A verseny összesített végeredménye a következők szerint alakult:

I.                    helyezett: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

II.                 helyezett: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

III.              helyezett: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

IV.              helyezett: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

V.                helyezett: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

VI.              helyezett: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M7-es autópályán

Kápolnásnyék térségében három személygépkocsi és egy busz ütközött össze, ezért a Balaton felé vezető oldalon torlódásra kell számítani.

 

Ittasan okozott balesetet

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 28 éves magyarpolányi sofőrrel szemben folytatott.

 

Három napon belül rendőrkézre került a betörő

Kétrendbeli lopás és kétrendbeli lopás kísérlete miatt indult büntetőeljárás egy 51 éves szatymazi férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Őrizetben 

A salgótarjáni rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül beazonosították és elfogták azt a férfit, aki egy nőt támadott meg a belvárosban.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Egy nap alatt kattant a bilincs

A debreceni rendőrök kevesebb mint 24 órán belül azonosították egy betörés elkövetésének gyanúsítottjait.