20 csapat, 20 helyszín, 20 perc

2018. 05. 17., cs - 13:52
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Országos megmérettetésen a bűnügyi technikusok Szolnokon.

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének köszöntő szavaival vette kezdetét 2018. május 15-én a XII. Országos Bűnügyi Technikai „Vedres Mátyás” Emlékverseny, amelynek Szolnok városa adott otthont.  A többnapos rendezvényen az ország legjobb bűnügyi technikusai mérhették össze tudásukat és szakmai tapasztalataikat.

A három fős csapatok a Turisztikai és Szabadidő Központban felállított sátrakban berendezett bűnügyi helyszíneken hajtották végre a speciális kriminalisztikai gondolkodást igénylő feladatok megoldását. A versenyzők érkezéskor sorszámhúzással döntötték el, hogy melyik állomáson kezdik meg a gyakorlat végrehajtását. A szervezők igyekeztek a mindennapi életből merített, nem egyszerű megítélésű, érdekes bűnügyi helyszíneket összeállítani a versengő 20 csapat számára. Egy-egy állomáson 20 perces időkeret állt a versenyzők rendelkezésére, amelynek leteltét sziréna hangja jelezte. Ez idő alatt kellett megoldaniuk a rejtélyt, választ találni a mi történt? kérdésre, felkutatni a bizonyítékokat és megfelelően rögzíteni a nyomokat.

A rendezők azoknak a megyénkben működő középiskoláknak, ahol valamilyen szintű rendészeti oktatás, fakultáció folyik, lehetőséget biztosítottak a helyszínek megtekintésére. Sőt, külön sátrakban külön feladatokkal és ismeretanyaggal várták a diákokat. Itt bűnmegelőzési, egészségügyi szakemberek látták el őket fontos információkkal, gyakorolhatták az elsősegélynyújtást, és a megyei kormányhivatal, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a megyei büntetés-végrehajtási intézet és a magyar honvédség munkatársai is különféle programokkal várták a gyerekeket.  

A verseny eredményhirdetésén Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a csapatokat. A rendezvényt özv. Vedres Mátyásné is megtisztelte jelenlétével.

A verseny összesített végeredménye a következők szerint alakult:

I.                    helyezett: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

II.                 helyezett: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

III.              helyezett: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

IV.              helyezett: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

V.                helyezett: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

VI.              helyezett: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elvette a telefonját

Egy cselekvőképességében korlátozott fiatalember telefonját vette el egy magyarcsanádi fiú. A makói nyomozók a gyanúsítottat előállították és kihallgatták. Vele szemben kifosztás miatt indult eljárás.

 

Garázdaság miatt keressük

Az újlipótvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Garázdaság Gyálon

Egy közlekedési konfliktust követően bántalmazták egymást az érintettek és családtagjaik.