A 24.hu cikke könnyűnek találtatott

2019. 07. 30., k - 18:37
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Alapszintű számítógépes felhasználói tudás birtokában megkímélhették volna magukat attól, hogy egy szervezet jó hírnevét megsértsék.

A rendőrség a leghatározottabban visszautasítja a 24.hu internetes portál 2019. július 30-ai „Microsoft-jelentés: magyar belügyes szoftverbizniszek voltak a korrupció iskolapéldái” című  cikkében szereplő azon állításokat, amelyek összefüggésbe hozzák az Országos Rendőr-főkapitányságot a Microsoft magyarországi üzleteit átvilágító amerikai vizsgálat megállapításaival. A portál állítása, mely szerint az ORFK szerződését a közbeszerzési előírások mellőzésével kötötték meg, minden valóságalapot nélkülöz.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a hivatkozott beszerzés lebonyolítása során mindvégig betartotta a vonatkozó törvényi előírásokat. A közbeszerzési eljárás befejezését követően pedig az aláírt szerződést a rendőrség honlapján (police.hu) közzétette: http://www.police.hu/sites/default/files/ms_licence_szerzodes_alairt_scan.pdf         

Visszautasítjuk továbbá azt a megállapítást is, amely szerint „a rendőrség honlapjáról hiányoznak a szóban forgó időszak szerződései”. Ezzel az állítással szemben a 2005 és 2019 közötti rendőrségi beszerzésekre, szerződésekre vonatkozóan az érdeklődők az alábbi elérhetőségeken konkrét információkhoz juthatnak:

www.police.hu/hu/a-rendorsegrol/beszerzesek/szerzodesek

www.police.hu/hu/a-rendorsegrol/gazdalkodasi-adatok/szerzodesek

Amennyiben a szerkesztőség vagy az informátoruk honlapböngészési ismeretei szükségessé teszik, szívesen adunk navigációs segítséget.

Javasoljuk, hogy a szerkesztőség a jövőben a sejtelmesen hangzó „közvetett információk alapján” ne végezzen azonosítást, hanem a „direkt” azonosításhoz használja a rendőrség honlapját.

A médiamegjelenés felelősséggel jár. Nem lehet légből kapott, megalapozatlan kijelentéseket tényszerűnek beállítani; a véleménynyilvánítás szabadsága mögé bújva alaptalan vádaskodásokat megfogalmazni.

A rendőrség irányítása, képviselete egyértelmű felelősséget jelent, ezért joggal várható el a szervezetről nyilatkozóktól is a tényszerűség és a korrektség. Aki korrupcióval vádolja, és csaló szervezetnek nevezi az Országos Rendőr-főkapitányságot, annak vállalnia kell ennek jogi következményeit is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Dunafalván

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.