A rendőri hivatást népszerűsítik

2019. 11. 07., cs - 13:26
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tatabányán megrendezésre került pályaválasztási kiállításon a fiatalok mindent megtudhatnak a rendőrré válás feltételeiről.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is bemutatkozik a megye általános és középiskolásai előtt a 2019. november 7-től három napon át tartó pályaválasztási kiállításon. A tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban megrendezett programokon a rendőrség munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is több diák érdeklődésére számítanak, akik a rendőrré válás feltételeire kíváncsiak.   

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai minden fiatalt tájékoztatnak és ellátják őket a szükséges információkkal. Az érettségi előtt állók megtudhatják, hogy a következő tanévben mely oktatási intézmények indítanak szakirányú képzést, meddig lehet jelentkezni a rendészeti szakközépiskolákba, melyek a felvételi követelmények. Az általános iskolások végzőseinek azokat a szakközépiskolákat ajánlják, ahol rendészeti fakultációs képzésre jelentkezhetnek.

Mind a három napon várja a rendőrség a pályaválasztás előtt álló diákokat, akik nemcsak az érdekes programjaikon vehetnek részt, hanem a szolgálati járműveket is megtekinthetik. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csekkold le az úti okmányaidat!

Nem csak az úti okmány elvesztését vagy eltulajdonítását kell bejelenteni a hatóság számára, hanem az esetleges megtalálás tényét is.