A rendőri szakmát népszerűsítették

2019. 12. 07., szo - 14:30
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök középiskolásoknak adtak tájékoztatást.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. december 6-án tartottak előadást egy helyi középiskola végzős tanulóinak. Az előadók a rendészeti képzéseket, a jelentkezés feltételeit ismertették a fiatalokkal, melynek során kitértek a személyi, egészségügyi, pszichikai és fizikai követelményekre is. A rendőrkapitányságon egy éve járőrként dolgozó rendőrnő a hivatásához kapcsolódó tapasztalatairól, személyes élményeiről tartott beszámolót. A fiatal járőr készséggel válaszolt a felmerülő kérdésekre, mely kiterjedt az oktatási intézményben szerzett tapasztalataira is.

A jelentkezésről és annak feltételeiről további tájékoztatást kaphatnak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, valamennyi rendőrkapitányságon és rendőrőrsön, valamint a rendőrség honlapján.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kis segítség drága vége

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki alkalmi munkát végzett egy 87 éves idős úrnál Sátoraljaújhelyen, majd másnap visszament és a sértett figyelmét elterelve ellopta spórolt pénzét.

 

Életmentés összefogással

Időben érkezett a segítség egy kútba zuhant edelényi férfihoz, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a rendőrök, és a katasztrófavédelem munkatársai.