A rendőrszakma testközelből

2019. 11. 18., h - 14:57
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Nyílt nap az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban.

November 21-én a hivatás iránt érdeklődő fiatalok Adyligeten betekintést nyerhetnek a kiképzés speciális szegmenseibe.

Azon túl, hogy a szakgimnáziumba látogatók tájékoztatást kapnak az általános felvételi eljárásról és követelményekről, megtekinthetik a Készenléti Rendőrség Lovas és Kutyás Alosztályának bemutatóját, és megtudhatják, mi is az az intézkedéstaktika.

A nyílt napon az intézmény diákjai szemléltetik, mely erőnléti követelményeknek kell a felvételi vizsga során megfelelni, ezt követően pedig a tanárok vezetésével fegyverzettechnikai bemutatót tartanak.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik betekintést nyernének, a hivatás mögött milyen kiképzés rejlik és azokat is, akik úgy érzik, egy napon szeretnének a szervezet kötelékében dolgozni!

A program 9 órakor kezdődik Remeteszőlősön, a Nagykovácsi út 3. szám alatt!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kutyatámadás Hernádkércsen

Nagytestű kutya támadt rá Hernádkércsen egy idős nőre. A rendőrség eljárást indított az állat gazdájával szemben.

 

Tisztelgés a tiszteknek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 102 hallgatója ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt tett tiszti esküt június 27-én délelőtt a budai Várban, a Kapisztrán téren.

 

Közúti veszélyeztetés szemtanúit keresik a bonyhádi rendőrök

Egy budapesti nő a 6-os számú főúton Pécsvárad és Bonyhád között 2020. május 17-én reggel hat óra körül – vélhetően drog hatása alatt – folyamatosan másokat veszélyeztetve közlekedett. Várjuk azok jelentkezését, akik a fenti időszakban közlekedésük során találkoztak a videófelvételen látható Audival!

 

Embercsempészés Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.