Az év Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolarendőre

2019. 01. 11., p - 11:08
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elismerést idén a Mezőtúri Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója vehette át.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság számára a gyermekek védelme, és a közlekedési nevelőmunkában való aktív részvétel az egyik legfontosabb feladat. Megyénkben évek óta folyamatos - az óvodás kortól a középiskolás korig - a gyermekek közúti közlekedésre történő felkészítése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az országos ifjúsági közlekedési versenyeken történő - több éves múltra visszatekintő - szereplések sikere, eredménye.

Az ORFK-OBB 2008. szeptember 1-jével hirdette meg az „Iskola rendőre” programot, amelynek célja a közlekedési ismeretek bővítésén keresztül a gyermekeket ért és általuk elszenvedett balesetek megelőzése, felelősségteljes és szabálykövető közlekedők nevelése.  A 2018/19. tanévben Jász-Nagykun-Szolnok megye 78 településéből 71 településen összesen 101 iskolarendőr 115 iskolában végzi tevékenységét.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon 2019. január 10-én az V. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon értékelték a több mint tíz éve indult programot. Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes itt adta át „Az év iskolarendőre” elismeréseket, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományából Horváth Gábor címzetes rendőr törzszászlós, a Mezőtúri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály helyszínelő és balesetvizsgálója vehetett át.

Horváth Gábor címzetes rendőr törzszászlós 2003. július 1-je óta dolgozik a rendőrség hivatásos állományában és 2015. óta végez iskolarendőri tevékenységet a mezőtúri Szent István Katolikus Általános Iskolában. Az iskolával napi szinten tart kapcsolatot, számos előadást és versenyt szervezett az elmúlt tanévben is a kisdiákok számára. Munkáját nagy odaadással, precizitással végzi, a közösség elé példaképül állítható. Szakmailag felkészült, lakókörnyezetében, illetve munkavégzésének helyén a kollégák, a lakosok, valamint a diákok is elismerik, megbecsülik és bizalommal fordulnak hozzá.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.