Bajtársukra emlékeztek

2019. 06. 13., cs - 13:50
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az idén már 5. alkalommal megrendezett versenyt a megyei rendőrök egykori kollégájuk, Plajner Ferenc rendőr törzszászlós emlékének szentelték.

Az V. Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység (MEKTA) kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyét 2019. június 12-én és 13-án három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínen szervezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság. Az idei versenyt kollégái a tragikus hirtelenséggel elhunyt 39 éves járőrve­zető, Plajner Ferenc rendőr törzszászlós tiszteletére átnevezték, ezzel is tisztelegve bajtársuk előtt. 

A megyei kollégák közreműködésével lebonyolított versenyen 13 megyei rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alegysége képviseltette magát. A csapatoknak 24 óra leforgása alatt összesen hat versenyszámot kellett teljesíteniük. A versenyzők lövészeti, személyvédelmi, elméleti és éjszakai vezetéstechnikai, valamint a taktikai házban intézkedéstaktikai feladatokat hajtottak végre, az akadálypályán pedig fizikai erőnlétükről és állóképességükről adtak számot.

A második nap reggelére minden csapat teljesítette a küldetést, így a megmérettetés zárásaként sor került az eredményhirdetésre.

A Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek V. országos szakmai versenye – Plajner Ferenc emlékverseny eredményei:

  1. helyezés: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
  2. helyezés: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
  3. helyezés: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A díjakat Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. Ács Emese r. alezredes asszony, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály Csapatszolgálati Osztályának vezetője, valamit Dr. Hudák Zsolt r. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese adta át.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megütötte a strand biztonsági őrét

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves lepsényi lakos ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Közelebb érve már hallotta a sírást is

Egy két éves kisfiú felügyelet nélkül hagyta el szirmabesenyői otthonát. A rendőrök gyorsan cselekedtek, mert a helyszín közelében található a Kocka-tó.

 

Késsel rabolt

A ráckevei rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a 12 éves fiút.

 

Tetten ért betörő

A rendőrök rövid időn belül elfogtak egy 29 éves férfit, aki egy kókai ingatlanba tört be.