Bajtársukra emlékeztek

2019. 06. 13., cs - 13:50
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az idén már 5. alkalommal megrendezett versenyt a megyei rendőrök egykori kollégájuk, Plajner Ferenc rendőr törzszászlós emlékének szentelték.

Az V. Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység (MEKTA) kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyét 2019. június 12-én és 13-án három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínen szervezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság. Az idei versenyt kollégái a tragikus hirtelenséggel elhunyt 39 éves járőrve­zető, Plajner Ferenc rendőr törzszászlós tiszteletére átnevezték, ezzel is tisztelegve bajtársuk előtt. 

A megyei kollégák közreműködésével lebonyolított versenyen 13 megyei rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alegysége képviseltette magát. A csapatoknak 24 óra leforgása alatt összesen hat versenyszámot kellett teljesíteniük. A versenyzők lövészeti, személyvédelmi, elméleti és éjszakai vezetéstechnikai, valamint a taktikai házban intézkedéstaktikai feladatokat hajtottak végre, az akadálypályán pedig fizikai erőnlétükről és állóképességükről adtak számot.

A második nap reggelére minden csapat teljesítette a küldetést, így a megmérettetés zárásaként sor került az eredményhirdetésre.

A Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek V. országos szakmai versenye – Plajner Ferenc emlékverseny eredményei:

  1. helyezés: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
  2. helyezés: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
  3. helyezés: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A díjakat Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. Ács Emese r. alezredes asszony, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály Csapatszolgálati Osztályának vezetője, valamit Dr. Hudák Zsolt r. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese adta át.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.