Betekintés a mindennapokba

2019. 10. 28., h - 12:35
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság mindennapi életébe kaphattak betekintést a Közszolgálati Egyetem hallgatói Szolnokon.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága pályaorientációs szakmai látogatásra hívta 2019. október 25-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának diákjait.

A tanulók megtekintették a Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának felépítését, bepillantást nyerhettek a balesethelyszínelő és vizsgálói, valamint a járőri tevékenységbe. Ezt követően meghívást kaptak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányító Központjába, ahol végig követhették, hogyan történik egy beérkező hívástól a rendőri intézkedés befejezéséig az ott dolgozók munkája.

Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője előadást tartott a harmadik évfolyamos diákoknak az elmúlt húsz év baleseti helyzetéről, a változások dinamikájáról és a baleset-megelőzési törekvésekről.

Délután a leendő rendőrtisztek a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságra látogattak, ahol a vízirendészeti feladatok mellett megtekintették az új kikötőállomást és a vízi járműparkot is. A Nap zárásaként – mivel a rendőrség légirendészeti feladatokat is ellát - a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban ismerkedhettek meg tárlatvezető segítségével a légi közlekedés múltjával, jelenével és jövőjével.

A tartalmas és élményekkel teli nap után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bízik benne, hogy több leendő kolléga a megyét fogja választani első tiszti kinevezése székhelyéül.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két év után rendőrkézen

A hajdúhadházi rendőrök nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték azt férfit, akit külföldi hatóság segítségével fogtak el.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.