BRFK 140

2021. 09. 20., h - 19:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrség egy flashmobbal kezdte meg a fennállásának 140. évfordulója kapcsán szervezett rendezvénysorozatát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság múltja és jelene találkozott 2021. szeptember 20-án a Széll Kálmán téren. A budapesti rendőrség közel másfél évszázados működésének éveit hajdani rendőrök korhű ruháiba öltözve elevenítették fel, akik egy nosztalgiavillamossal érkeztek az esemény helyszínére. A rendezvényen megjelentek a napjainkban rendszeresített felszerelést és egyenruhát viselő rendőrök is, akik már egy új villamossal utaztak a térre.

A villámcsődületen szórólapokat is kiosztottak, amelyek arra hívták fel a figyelmet, hogy 2021. szeptember 26-án 11 és 13 óra között régi rendőrautók kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Sándor palotánál, a Szent György téren, valamint 13 órától nagyszabású autós felvonulás indul a Szent György utca – Palota út - Dózsa György tér – Krisztina körút – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Astoria – Károly körút – Andrássy út és Hősök tere útvonalon.​

 

​ 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gumicukrot akart lopni

A 28 éves férfi egy esztergomi áruház ajtaját csővel ütötte, hogy oda bejusson. Két órán belül a rendőrök elfogták a tettest, aki több százezer forint kárt okozott.

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik három férfi azonosításában, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy hét pár lábbelit tulajdonítottak el egy szegedi cipőboltból.

 

Nincs lazítás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata legutóbb 13 migráns előállítását eredményezte.

 

Egy letartóztatva, egy őrizetben

A dabasi nyomozók elfogták azt a 12 éves fiút és 13 éves társát, akik a gyanú szerint megtámadtak és bántottak egy kislányt, elvették a pénzét, majd sorsára hagyták.

 

1+6

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 41 éves magyar sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a gépkocsifeltörő

A salgótarjáni rendőrök elfogták és előállították azt a 43 éves férfit, akit többrendbeli lopás bűncselekmény elkövetése miatt hallgattak ki.