Cáfolat

2019. 11. 13., sze - 19:22
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség reagál a sajtóban és a közösségi médiában megjelent valótlan állításokra, amely szerint a rendőrök nem megfelelően jártak el egy bántalmazott nő ügyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság határozottan cáfolja azokat az interneten megjelent információkat, amely szerint a Bujákon bántalmazott nő esetében a rendőrök „átnéztek a nőn, amikor kihallgatták”, hátat fordítottak neki. Voltak olyan vélemények, amelyek szerint a rendőrség a férfi honvédséghez tartozása miatt nem foglalkozott kellő komolysággal az üggyel.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. november 9-én 20 óra 46 perckor az egyik bujáki szállóról érkezett állampolgári bejelentés, miszerint ott egy nőt megvertek.

A bejelentést követően a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai fél órán belül a helyszínre érkeztek és a nő soron kívüli meghallgatását követően elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 52 éves sárospataki férfit. A nyomozók a beszerzett adatok és a végrehajtott információgyűjtés eredményeképpen előállították férfit, és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az eset valamennyi körülményét a Pásztói Rendőrkapitányság – mint minden esetben - elfogultságtól mentesen vizsgálja, a tényállás pontos tisztázása a nyomozó hatóság további feladatát képezi. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.