Deák Jánosra emlékeztek

2019. 11. 19., k - 09:35
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az 5 Fegyver Kupa SE a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőterén szervezett lőversenyt a nemrégiben fiatalon elhunyt lőkiképző emlékére.

Az  5 Fegyver Kupát először kilenc éve szervezték meg rendészeti szituációs – több fegyveres –  kombinált feladatos lőversenyként, melyből azóta évente kettőt tartanak. A megmérettetésen a speciális rendőri és katonai alakulatok, a lőkiképzők, a fegyvert magas szinten kezelő hivatásosak, volt rendőrök és sportlövők vesznek részt. A terheléses versenysorozat szervezői realisztikus élethelyzeteket produkálnak a versenyzőknek, akiknek nem elég hibátlannak lenniük, de gyorsan is végre kell hajtani a feladatokat, hogy győzedelmeskedjenek.

 A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei először 2011-ben vettek részt Deák János rendőr főtörzszászlós, lőkiképző vezetésével az 5 Fegyver Kupa SE által szervezett versenyen. János 2018 őszén súlyosan megbetegedett. Ebben az évben is hívták az 5 Fegyver Kupa tavaszi versenyére, de oda már nem tudta nevezni a Tolna megyei csapatot, mert május végén elveszítette a betegség elleni csatát.

A Szikszay Tamás által vezetett egyesület 2019. november 16-án az 5 Fegyver Kupa idei versenyét Deák János Emlékversennyé nyilvánította, melynek bevételét János családjának ajánlották fel.

kép

A jótékonyság jegyében a verseny helyszínét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem díjmentesen biztosította, melyen 124 nevező vett részt. A sportlövőkön, a közszolgálati egyetem hallgatóin valamint az ország számos pontjáról érkező rendőrökön kívül részt vettek a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálók, Jani volt tanítványai és barátai, valamint a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. és a Paksi Atomerőmű Zrt. hivatásos állományú fegyveres biztonsági őrei is. A megmérettetésen nyolc versenyszámban hirdettek győztest, akiknek Deák János özvegye, Deákné Pupp Petra – aki szintén rendőr – adta át a díjakat.

kép

A verseny végén számos Tolna megyei rendőr, Deák János volt tanítványa is éremmel valamint kupával térhetett haza.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közúti veszélyeztetés szemtanúit keresik a bonyhádi rendőrök

Egy budapesti nő a 6-os számú főúton Pécsvárad és Bonyhád között 2020. május 17-én reggel hat óra körül – vélhetően drog hatása alatt – folyamatosan másokat veszélyeztetve közlekedett. Várjuk azok jelentkezését, akik a fenti időszakban közlekedésük során találkoztak a videófelvételen látható Audival!

 

Embercsempészés Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.