Deák Jánosra emlékeztek

2019. 11. 19., k - 09:35
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az 5 Fegyver Kupa SE a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőterén szervezett lőversenyt a nemrégiben fiatalon elhunyt lőkiképző emlékére.

Az  5 Fegyver Kupát először kilenc éve szervezték meg rendészeti szituációs – több fegyveres –  kombinált feladatos lőversenyként, melyből azóta évente kettőt tartanak. A megmérettetésen a speciális rendőri és katonai alakulatok, a lőkiképzők, a fegyvert magas szinten kezelő hivatásosak, volt rendőrök és sportlövők vesznek részt. A terheléses versenysorozat szervezői realisztikus élethelyzeteket produkálnak a versenyzőknek, akiknek nem elég hibátlannak lenniük, de gyorsan is végre kell hajtani a feladatokat, hogy győzedelmeskedjenek.

 A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei először 2011-ben vettek részt Deák János rendőr főtörzszászlós, lőkiképző vezetésével az 5 Fegyver Kupa SE által szervezett versenyen. János 2018 őszén súlyosan megbetegedett. Ebben az évben is hívták az 5 Fegyver Kupa tavaszi versenyére, de oda már nem tudta nevezni a Tolna megyei csapatot, mert május végén elveszítette a betegség elleni csatát.

A Szikszay Tamás által vezetett egyesület 2019. november 16-án az 5 Fegyver Kupa idei versenyét Deák János Emlékversennyé nyilvánította, melynek bevételét János családjának ajánlották fel.

kép

A jótékonyság jegyében a verseny helyszínét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem díjmentesen biztosította, melyen 124 nevező vett részt. A sportlövőkön, a közszolgálati egyetem hallgatóin valamint az ország számos pontjáról érkező rendőrökön kívül részt vettek a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálók, Jani volt tanítványai és barátai, valamint a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. és a Paksi Atomerőmű Zrt. hivatásos állományú fegyveres biztonsági őrei is. A megmérettetésen nyolc versenyszámban hirdettek győztest, akiknek Deák János özvegye, Deákné Pupp Petra – aki szintén rendőr – adta át a díjakat.

kép

A verseny végén számos Tolna megyei rendőr, Deák János volt tanítványa is éremmel valamint kupával térhetett haza.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csekkold le az úti okmányaidat!

Nem csak az úti okmány elvesztését vagy eltulajdonítását kell bejelenteni a hatóság számára, hanem az esetleges megtalálás tényét is.