Együttműködési megállapodás

2019. 09. 12., cs - 15:00
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Együttműködési megállapodást kötöttek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a MÁV Zrt., illetve a MÁV-START Zrt. szegedi székhelyű területi szervei. Az elsődleges cél a szervezetek szakmai munkájának keretében az egymást kölcsönösen segítő intézkedések összehangolása.

A felek 2019. szeptember 11-én találkoztak Szegeden. A megállapodást Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Géczi Lajos a MÁV Zrt. Biztonsági Főigazgatóság Területi Vasútbiztonság Szeged területi vasútbiztonság vezetője, Mondi Miklós a MÁV Zrt. Üzemeltetési Főigazgatóság Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged igazgatója, Huszár Zoltán a MÁV-START Zrt. Területi Személyszállítási és Vontatásszolgáltatási Igazgatóság Szeged igazgatója és Szilágyi Károly a MÁV-START Zrt. Területi Járműbiztosítási Igazgatóság Szeged igazgatója írta alá.

A közös munka magába foglalja egyebek közt a vasúti létesítményeket, műtárgyakat, vasúti szerelvényeket veszélyeztető rongálások, lopások elleni fellépést; a balesetek megelőzését, kezelését; az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának biztosítását. A felek azt is vállalták, hogy az eddigi gyakorlatot folytatva összehangolják szolgálati tevékenységüket, a jogsértő cselekmények felderítése, felszámolása érdekében rendszeresen egyeztetnek, illetve tájékoztatják egymást a bekövetkezett változásokról.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, a rendőrség büntetőeljárást indított ellene

Szállásadója széfét feszítette fel egy férfi Gyulán. Több mint egymillió forintot és egy aranygyűrűt vett ki belőle. A nyomozók megtalálták az ékszert, illetve a pénz egy részét és visszaadták a tulajdonosnak.