Élet fája Tatán

2021. 10. 19., k - 12:36
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vértes Erdő Zrt. képviselői az élet fája program keretében Tatán ültették el az összefogást szimbolizáló fákat.

A Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia céljaival összhangban - a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére – indult az „Élet fája” kihívás, melynek lényege, hogy minden elültetett, és az évek múlásával egyre magasabbra nyúló, és terebélyesedő fa az élet egyik legszebb szimbóluma.

A kezdeményezés célja a koronavírus elleni küzdelemre és a vírus terjedésének a megakadályozására történő figyelemfelhívás.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is örömmel csatlakozott az „Élet fája” programhoz, melynek keretében 2021. október 19-én a vagyonkezelésében lévő Tatai Oktatási és Kiképző Központ területén - a Vérteserdő Zrt. közreműködésével - összesen 15 db facsemete elültetésére került sor.

Ezzel a kihívással és országos összefogással kívánjuk megmutatni, hogy az állami szervezetekkel együttműködve a rendőrség is fellép a koronavírus járvány terjedése ellen.

A fákat a főkapitányság képviseletében Farkas Gábor r. dandártábornok, rendőrfőkapitány, Buzonics Ferenc rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes, a Vérteserdő Zt. képviseletében pedig Györök Lajos vezérigazgató-helyettes ültették el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A checklista első pontja: Ajtót bezárni! …hogy más ne feküdjön az ágyába!

Nem fér hozzá kétség, hogy a kertkaput, bejárati ajtót zárni kell! Figyelemre int az a tiszaújvárosi eset, amikor egy nő befeküdt egy másik család ágyába. Bizonyára minden kétséget eloszlat az az eset, ami Szerencsen történt, egy férfi besurrant a házba és az alvó sértett feje mellől elemelt egy telefont!