Életmentésért vett át érdemérmet a Készenléti Rendőrség munkatársa

2018. 10. 19., p - 13:21
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőr törzsőrmester szabadidejében polgárőrként mentett életet.

A 12 éves Szandra fél évvel ezelőtt egy albertirsai játszótéren esett össze. Az arra járók azt gyanították, hogy drog vagy alkohol hatása alatt áll, ezért nem foglalkoztak vele, csak elmentek mellette.

Szemők István r. törzsőrmester polgárőrként érkezett a helyszínre és rögtön felismerte, hogy a kamasznak agyvérzése van, ami gyerekeknél igencsak ritka. Neki köszönhető, hogy a gyors orvosi segítség nem maradt el, és a lány teljesen felépült.

A rendőr tettéért az Országos Polgárőr Szövetség által szervezett október 23-i ünnepség keretein belül 2018. október 17-én a Honvéd Kulturális Központ Színháztermében vehette át az „OPSZ Életmentő Érdemérmet”. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy iráni határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Feltörte a fiókot

Egy nagymányoki férfit gyanúsítanak a bonyhádi rendőrök azzal, hogy volt barátnője egyik közösségi portálon lévő fiókját feltörte, és onnan fenyegető tartalmú üzeneteket küldött.

 

Valótlan bejelentés

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint valótlan tartalmú bejelentést tett a Kalocsai Járási Hivatalban.

 

Polgárőr nap elismerésekkel

Újkígyóson rendezte meg a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyei polgárőr napot. A rendezvényen polgárőrök és rendőrök részesültek elismerésben.

 

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.