Életmentésért vett át érdemérmet a Készenléti Rendőrség munkatársa

2018. 10. 19., p - 13:21
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőr törzsőrmester szabadidejében polgárőrként mentett életet.

A 12 éves Szandra fél évvel ezelőtt egy albertirsai játszótéren esett össze. Az arra járók azt gyanították, hogy drog vagy alkohol hatása alatt áll, ezért nem foglalkoztak vele, csak elmentek mellette.

Szemők István r. törzsőrmester polgárőrként érkezett a helyszínre és rögtön felismerte, hogy a kamasznak agyvérzése van, ami gyerekeknél igencsak ritka. Neki köszönhető, hogy a gyors orvosi segítség nem maradt el, és a lány teljesen felépült.

A rendőr tettéért az Országos Polgárőr Szövetség által szervezett október 23-i ünnepség keretein belül 2018. október 17-én a Honvéd Kulturális Központ Színháztermében vehette át az „OPSZ Életmentő Érdemérmet”. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

Olaszországba akarta eljuttatni Magyarországra illegálisan érkezett honfitársát egy pakisztáni férfi. A rendőrök Békés megyében, Dombegyház közelében feltartóztatták őket. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfit a rendőrség őrizetbe vette, a határsértőt átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Római parti betörő

Az óbudai nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki hat alkalommal tört be Budapest III. kerületében lévő büfékbe és egy szórakozóhelyre.