Elismerések augusztus 20-a alkalmából

2019. 08. 21., sze - 15:20
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Elismeréseket adott át állami ünnepünk alkalmából dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes 2019. augusztus 21-én a Rendőrségi Igazgatási Központban.

 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül végzett példamutató szolgálatellátása elismeréseként 5 főnek rendőrségi főtanácsosi címet, 15 főnek tanácsosi címet adományozott, 6 kollégát emléktárgy-jutalomban részesített. 

Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány kiemelkedő szakterületi munkavégzésért 5 nyugállományú és 26 aktív szolgálatot ellátó rendőrt soron kívül előléptetett, 30 hivatásos, 1 igazságügyi alkalmazott, 16 rendészeti alkalmazott és 3 munkavállaló kollégát részesített elismerésben, tárgyjutalmat ketten vehettek át.

Az országos rendőrfőkapitány 10 rendőrnek adományozott Szent György Emlékérmet állami ünnepünk alkalmából, közülük nyolcan a dunai hajótragédia áldozatainak felkutatása során nyújtott kimagasló teljesítményéért, egy fő a Maccabi Európa Játékok előkészítése, lebonyolítása és a rendőri biztosítása során nyújtott kiemelkedő parancsnoki teljesítményért és egy rendőr a Petrivente településről eltűnt kislány felkutatásért vehette át az elismerést.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.