Emberölés és betöréses lopás egy helyszínen

2021. 10. 20., sze - 06:52
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnügyekkel foglalkozó rendőrök versenyeztek Békés megyében, Doboz-Szanazugban.

Bűnügyi technikusoknak és a helyszíni szemléket irányító nyomozóknak rendezett megyei versenyt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-technikai Osztálya 2021. október 19-én Doboz-Szanazugban. A megye nyolc rendőrkapitányságának párosai mérték össze tudásukat. A szervezők egy elméleti és hét gyakorlati állomást alakítottak ki a nyomolvasóknak. Utóbbiak között volt olyan helyszín, ahol betöréses lopás, rendkívüli haláleset, vagy éppen emberölés várta a versenyzőket. A rendőröknek minden olyan elváltozást, nyomot meg kellett találniuk, amelyek összefügghettek az adott bűncselekménnyel. Ezeket a nyomokat a megfelelő technikával rögzíteni is kellett.

Az eseménynek a versenyzés mellett kiemelt célja volt az is, hogy a résztvevők kicseréljék egymással tapasztalataikat és felfrissítsék szakmai ismereteiket. Tevékenységük a büntetőeljárások nagy részénél nélkülözhetetlen, az általuk rögzített bizonyítékoknak a büntetőjogi felelősség megalapozásánál rendkívül fontos szerepe van, ezért minden helyzetben színvonalas, minőségi munkát kell végezniük.

A megmérettetésen mind a nyolc rendőrkapitányság csapata kiváló teljesítményt nyújtott. Az eredményükhöz dr. Kis Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének bűnügyi helyettese és Wéber Károly r. alezredes, megyei bűnügyi-technikai osztályvezető gratulált. Az esemény szervezésében és lebonyolításában közreműködött Szabó Edina r. alezredes és Balaskó Ákos r. alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi-technikai Főosztályának kiemelt főelőadói.

A verseny győztese a Békéscsabai Rendőrkapitányság csapata lett. A második helyezettnek járó elismerést a Gyulai Rendőrkapitányság párosa vehette át, míg a harmadik helyen a Békési Rendőrkapitányság rendőrei végeztek. Különdíjban részesültek az Orosházi Rendőrkapitányság bűnügyesei.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gumicukrot akart lopni

A 28 éves férfi egy esztergomi áruház ajtaját csővel ütötte, hogy oda bejusson. Két órán belül a rendőrök elfogták a tettest, aki több százezer forint kárt okozott.

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik három férfi azonosításában, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy hét pár lábbelit tulajdonítottak el egy szegedi cipőboltból.

 

Nincs lazítás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata legutóbb 13 migráns előállítását eredményezte.

 

Egy letartóztatva, egy őrizetben

A dabasi nyomozók elfogták azt a 12 éves fiút és 13 éves társát, akik a gyanú szerint megtámadtak és bántottak egy kislányt, elvették a pénzét, majd sorsára hagyták.

 

1+6

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 41 éves magyar sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a gépkocsifeltörő

A salgótarjáni rendőrök elfogták és előállították azt a 43 éves férfit, akit többrendbeli lopás bűncselekmény elkövetése miatt hallgattak ki.