Évértékelő a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon

2021. 03. 05., p - 11:23
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Dr. Rádi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány értékelte a főkapitányság 2020. évi tevékenységét.

Dr. Rádi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány 2021. március 4-én tartott munkaértekezleten értékelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. évben végzett munkáját.

A rendőrfőkapitány elmondta, hogy 2020. évben a megye közbiztonsági helyzete a járványügyi intézkedések ellenére nyugodt, szélsőséges cselekményektől mentes volt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén közel 10 százalékkal csökkent az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma javuló nyomozás eredményesség mellett. Szintén visszaesés következett be a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét jelentősen befolyásoló közterületi jogsértések, a lopások, a lakásbetörések, illetve a rablások számában is, míg ezen bűncselekmények nyomozás eredményessége is jelentősen javult. Kiemelte, hogy 2020. évben a megye területén szándékos befejezett emberölést nem követtek el.  

Értékelőjében beszélt a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységek jelentőségéről, azok járványügyi helyzethez igazodó újragondolásáról, a célcsoportok elérése érdekében új módszerek, új csatornák kialakításáról. Mindezeket jól példázza az ELBIR elektronikus szórólap, „Elfojtott sikolyok” prevenciós videóklip, a „Youtuber kerestetik” videópályázat, illetve a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közösségi oldala. A vezető kiemelte, hogy a megyei rendőr-főkapitányság továbbra is nagy hangsúlyt fektetett az együttműködés folytatására az önkormányzatok, a polgárőrség, az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket foglalkoztató munkáltatók, egyházak, iskolák, civil szervezetek és társszervek vezetőivel, képviselőivel. 

Kiemelte, hogy a halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetek számában közel 25 %-os csökkenés következett be, amelyekben 21-en, 13-mal kevesebben vesztették életüket, mint a 2019-es évben. Szintén csökkent a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma is a megye területén, amelyekben a főbb baleseti ok a gyorshajtás, az elsőbbségi jog meg nem adása, valamint a szabálytalan kanyarodás volt.

Dr. Rádi Norbert rendőr ezredes köszönetét fejezte ki az állománynak, hogy a járványügyi helyzet miatt jelentkező új rendőrségi feladatok teljesítése mellett kiegyensúlyozott közbiztonságot szavatoltak a megye területén élő lakosok számára.

Az értekezlet elöljárója, Kovács István rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes megköszönte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. évi munkáját, az elért eredményeket.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.