Fókuszban az ember(kereskedelem)

2021. 11. 03., sze - 14:16
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A kétnapos továbbképzés fő célja az emberkereskedelem jelenségének komplex és nemzetközi megközelítése volt.

A rendőrség és a civil szféra szakemberei találkoztak és cseréltek tapasztalatot 2021. november 2-3. között, immár harmadik alkalommal, most Pilisszentkereszten.

A rendőrségi szakvonalvezetőket 2019-ben jelölték ki, és ekkor tartották meg az első továbbképzést, melyre olyan megyei és fővárosi kollégák érkeztek, akik az emberkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményekkel foglalkoznak.

Az idei előadók között voltak az Országos Rendőr-főkapitányság, a megyei rendőr-főkapitányságok bűnügyi területeinek szakemberei és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, továbbá civil szervezetek képviselői is. A rendőrségi megszólalók mellett előadást tartott többek közt az EBESZ emberkereskedelem elleni tanácsadó testület (ISTAC) tagja, a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány vezetője, az Országos Kriminológiai Intézet és a Legfőbb Ügyészség munkatársa.

A kétnapos rendezvény egyik témája az ilyen típusú bűncselekmények áldozatainak segítése volt, mely nemcsak a bűnmegelőzésről és az áldozatvédelemről, hanem a traumatizált ember kihallgatásának megkönnyítéséről és esettanulmányok közös feldolgozásáról is szólt.

.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az utasok biztonságáért

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az 1-es villamosvonalat ellenőrizték.

 

Bolgár embercsempész rendőrkézen

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.

 

Nyitás előtt ment a fagyizóba

Betörte a fagyizó üvegét ahonnan elvitte a pénzkazettát, majd nem sokkal később egy ház ablakát törte be, hogy elbújjon a rendőrök elől.