Fókuszban az emberkereskedelem elleni küzdelem

2019. 05. 22., sze - 08:31
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A témában érintett szervezetek szakemberei tartottak megbeszélést Győrben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya - az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával - szakmai kerekasztal megbeszélést tartott, az emberkereskedelem elleni közös küzdelem érdekében, 2019. május 21-én Győrben.

A rendezvényen - többek között - az Országos Rendőr-főkapitányság szakembere mutatta be, a rendőrségnek az emberkereskedelem visszaszorítása megelőzése érdekében végrehajtott programjait, eddig elért eredményeit. A résztvevők esetmegbeszéléseket folytattak és egyeztették a további közös feladatokat. A megbeszélésen a rendőrség mellett megjelentek a bíróság, az ügyészség, az idegenrendészeti hatóság, a kormányhivatal, önkormányzatok, gyermekvédelmi intézetek és civil, valamint egyházi szervezetek képviselői is.

A program célja az emberkereskedelem elleni közös küzdelem érdekében történő együttműködés és kommunikáció élénkítése mellett, az emberkereskedelem áldozatainak segítését célzó mechanizmus megyei szintű megvalósítása az érintett szervezetek részvételével.

 Az áldozattá válás megelőzése érdekében a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei az alábbiakat tanácsolják:

·        Ne higgyen a túlságosan csábító ajánlatoknak, csakis megbízható és ellenőrizhető állásajánlatokra jelentkezzen!

·        Mielőtt igent mondana egy külföldi állásajánlatra, előtte szerezzen be információkat a munkaadóról, és a várható munkakörülményekről!

·        Nyelvtudás nélkül semmiképpen ne vállaljon el külföldi munkalehetőséget!

·        Gyanakodjon, ha egy külföldi munkalehetőségről szóló hirdetésben könnyű vagy erotikus munkát ígérnek, és nem elvárás sem a nyelvtudás, sem a szaktudás!

·        Legyen mindig Önnél a magyar nagykövetségek, konzulátusok és a rendőrségnek a telefonszáma, továbbá azon segítő szervezetek elérhetősége is, ahová baj esetén fordulhat!

·        Hozzátartozójának hagyjon otthon fénymásolatot az útleveléről, személyi igazolványáról, valamint egy nem túl régi fotót magáról!

 ·        Mindig tartsa magánál személyes iratait! Amennyiben hivatalos ügyeinek intézésébe más személyt is bevon, iratait ne adja át neki, az ügyintézésnél Ön is személyesen legyen jelen!

·        Mindig tartalékoljon annyi pénzt, amennyiből haza tud utazni, és ne engedje, hogy anyagi függőségben és kiszolgáltatottságban tartsák!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megütötte a strand biztonsági őrét

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves lepsényi lakos ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Közelebb érve már hallotta a sírást is

Egy két éves kisfiú felügyelet nélkül hagyta el szirmabesenyői otthonát. A rendőrök gyorsan cselekedtek, mert a helyszín közelében található a Kocka-tó.

 

Késsel rabolt

A ráckevei rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a 12 éves fiút.

 

Tetten ért betörő

A rendőrök rövid időn belül elfogtak egy 29 éves férfit, aki egy kókai ingatlanba tört be.