Folyamatos a határrendészek képzése

2019. 09. 09., h - 13:14
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Újabb 13 fő határrendész hallgató kezdte meg tanulmányait Debrecenben.

Hajdú-Bihar megyében is folytatódik iskolarendszeren kívüli, őr-járőrtárs határrendész képzés. A képzés második ütemének ünnepélyes megnyitóján dr. Vincze István rendőr alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság vezetője 2019. szeptember 9-én köszöntötte a leendő határrendészeket, továbbá azokat, akik az első szakaszban sikeres vizsgát tettek. A végzettek a megye három határrendészeti kirendeltségén állnak szolgálatba, ahol járőrvezető irányítása mellett őr-járőrtársi feladatokat hajtanak majd végre.

A képzéssel párhuzamosan folytatódik a toborzás. Hajdú-Bihar megyében is várja a rendőrség a hivatásos szolgálat, illetve a határvadász, határrendész pálya iránt érdeklődők jelentkezését. Az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, a megye rendőrkapitányságain és rendőrőrsein, illetve a rendőrség honlapján.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.