Hatékony együttműködés

2019. 02. 28., cs - 10:54
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek képviselői az elmúlt évben közösen végrehajtott szolgálatok hatékonyságát és eredményeit értékelték Balatonalmádiban.

A balatonalmádi rendőrök a különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek (vadász, erdész, halász, természetvédelmi őr, közterület-felügyelő, polgárőr) képviselőit hívták tanácskozásra 2019. február 27-én a helyi kapitányságra, ahol az illegális szemétlerakással kapcsolatos több éves tapasztalatokat elemezték és értékelték a résztvevők.

Vágfalvi Attila rendőr százados összefoglalója után a Balatonalmádi Járási Hivatal szakelőadója a jogi szabályozásról beszélt, majd Kukoda Norbert szakértő a hulladék, veszélyes hulladék fogalmát értelmezte a hallgatóságnak.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén tapasztalt esetek kapcsán az Egyes Rendészeti Feladatokat Ellátó Szervek (ERFESZ) egyeztették a szakhatósági jogköreiket, a közös szolgálatok végrehajtásának módját az illegális szemétlerakás visszaszorítása érdekében.

Anda György rendőr ezredes, a Veszprém megyei rendőr-főkapitány rendészeti helyettese hozzászólásában kiemelte, a balatonalmádi rendőrök és a társszervek közötti aktív és hatékony együttműködést, amely az eredményekben is megmutatkozik. Köszönetét fejezte ki a polgárőr egyesületek részére. Elismeréssel nyilatkozott önkéntes, a rendészeti feladatok végrehajtását támogató tevékenységükről.

A tanácskozás megerősítette, hogy a különböző szakterületről érkező tudás és tapasztalat, a technikai eszközök „együttes” használata a fás, bokros területek, vízpartok jobb megfigyelését teszik lehetővé az azonnalos, szakszerű és jogszerű intézkedésekről nem is beszélve.

erfesz

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.