Hazudik a Budapest Beacon

2018. 01. 12., p - 18:58
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Nincs több a múlt csütörtöki ceglédi esetben, akármennyire is szeretné ezt a látszatot kelteni a cikk írója. 

Valótlan tartalmú írás jelent meg a The Budapest Beacon - hu.budapestbeacon.com - internetes oldalon 2018. január 12-én „Szaúd-arábiai rendőrök voltak, akikre rendőröket hívtak a múlt héten Cegléden” címmel.

A cikk azon állítása, amely szerint „Forrásunk szerint hétfőn Török Csaba alezredes, ceglédi rendőrkapitány is fogadta a szaúdi kollégákat.” szimplán hazugság. A Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője sem az állított napon, sem máskor nem fogadott szaúd-arábiai rendőröket.

A sajtóban szárnyra kapott azon híresztelésekkel ellentétben – amelyek szerint rendőröket hívtak menekültnek nézett külföldi férfiakra 2018. január 4-én Cegléden –, a történtekkel  összefüggésben rendőri intézkedés nem történt, rendőrség hatáskörébe tartozó eljárás nincs folyamatban. Ennélfogva, ebben a tárgykörben további tájékoztatás sem adható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részéről, akárhogy is próbálja megkerülni az újságíró a megkeresésére adott hivatalos rendőrségi válaszban foglaltakat.  

A cikk írója a megkeresése nyomán küldött hivatalos rendőrségi tájékoztatásra úgy reagál, hogy „Formálisan semmilyen értékelhető választ nem kaptunk.”. Mi pedig nem tudunk másra gondolni, csak arra, hogy az újságírónak szándékban sem volt az egyébként tényeken alapuló tájékoztatást meghatározónak tekinteni írása készítésekor.

Kár érte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Áramszünet Röszkén

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

 

Bűnös szövetség

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két gyöngyösi, egy atkári és egy mezőszentgyörgyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Ittasan volt részese a balesetnek

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték az ittas járművezetés vétség elkövetése miatt egy 24 éves szekszárdi férfival szemben indított büntetőeljárást.

 

Eperfa alá bújt a szatír

Hiába bújt az eső elől eperfa alá az a fiatalkorú fiú, akit a miskolci rendőrök megalapozottan gyanúsítanak szeméremsértés vétség elkövetésével.

 

Áthajtott a tiloson és jött a vonat

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte abban az ügyben a vizsgálatot, amelyet egy sofőrrel szemben folytatott, aki a tilos jelzés ellenére áthajtott egy vasúti átjárón, megrongálva ezzel mindkét oldalon a sorompókat.

 

Ittasan vezetett

Bíróság elé állítást javasol az Oroszlányi Rendőrkapitányság az 50 éves férfival szemben.

 

Hívatlan vendég

A nagykőrösi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 37 éves helyi nőt.