Hazudik a Budapest Beacon

2018. 01. 12., p - 18:58
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Nincs több a múlt csütörtöki ceglédi esetben, akármennyire is szeretné ezt a látszatot kelteni a cikk írója. 

Valótlan tartalmú írás jelent meg a The Budapest Beacon - hu.budapestbeacon.com - internetes oldalon 2018. január 12-én „Szaúd-arábiai rendőrök voltak, akikre rendőröket hívtak a múlt héten Cegléden” címmel.

A cikk azon állítása, amely szerint „Forrásunk szerint hétfőn Török Csaba alezredes, ceglédi rendőrkapitány is fogadta a szaúdi kollégákat.” szimplán hazugság. A Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője sem az állított napon, sem máskor nem fogadott szaúd-arábiai rendőröket.

A sajtóban szárnyra kapott azon híresztelésekkel ellentétben – amelyek szerint rendőröket hívtak menekültnek nézett külföldi férfiakra 2018. január 4-én Cegléden –, a történtekkel  összefüggésben rendőri intézkedés nem történt, rendőrség hatáskörébe tartozó eljárás nincs folyamatban. Ennélfogva, ebben a tárgykörben további tájékoztatás sem adható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részéről, akárhogy is próbálja megkerülni az újságíró a megkeresésére adott hivatalos rendőrségi válaszban foglaltakat.  

A cikk írója a megkeresése nyomán küldött hivatalos rendőrségi tájékoztatásra úgy reagál, hogy „Formálisan semmilyen értékelhető választ nem kaptunk.”. Mi pedig nem tudunk másra gondolni, csak arra, hogy az újságírónak szándékban sem volt az egyébként tényeken alapuló tájékoztatást meghatározónak tekinteni írása készítésekor.

Kár érte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Négy külföldi férfi próbált meg Tompánál jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

RAILPOL akció

A magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

 

Hat elfogatóparancs volt ellene

A Tolna megyei rendőrök Budapesten fogták el azt az inámpusztai férfit, aki ellen európai elfogatóparancs is volt érvényben.