Hősök, akik köztünk járnak

2019. 05. 10., p - 16:56
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Balatonakarattyán rendezték meg a Tevékenység-irányítási Központok (TIK) és a Hívásfogadó Központok (HIK) V. Országos Szakmai Versenyét.

Évente országszerte ötmillió hívás érkezik a segélyhívó számra. Az operátorok nap mint nap bizonyítják rátermettségüket. Ismereteik, gyakorlati tapasztalataik emberi életek megmentését szolgálják. A valós segélyhívásoknál aligha akadnának embert próbálóbb helyzetek, legyenek azok élet megmentésére irányulóak, vagy fals hívások tucatja. Bármilyen helyzet is adódik, az operátor legjobb tudása szerint igyekszik kezelni azt.

Közel száz ügyeletes és hívásfogadó mérte össze tudását 2019. május 7-9. között Balatonakarattyán, a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok V. Országos Szakmai Versenyén. A háromfős csapatok összetett, bonyolult feladatokat oldottak meg, amelyek az elméleten túl a bejelentések kezelésére, intézkedésekre, körözések elrendelésére, szituációs gyakorlatokra és informatikai ismeretekre is kiterjedtek.

A rendezvényt dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes, ügyeleti főosztályvezető és dr. Fellegi Norbert r. ezredes, veszprémi rendőrfőkapitány nyitotta meg. A verseny célja a szakmai ismeretek bővítése és a csapatszellem erősítése volt. Gyakran a problémakezelés záloga a jó csapatmunka. Ha valakik, ők tudják, hiszen a hívások 66,6%-a nem igényel tényleges beavatkozást, ami elvonja a figyelmet a segítségre szorulóktól.

A Tevékenység-irányítási Központok csapatai közül az első helyezést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tudhatták a magukénak, míg a második helyezést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesi, a harmadik helyezést pedig a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői szerezték meg.

Az országos megmérettetésen a Hívásfogadó Központok közül első lett a Szombathely 2. műszak csapata, második helyen végzett a Szombathely 3. műszak csapata, míg a harmadik helyen zárt a Szombathely 1. műszak csapata.    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Visszafordítás!

Baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat az 51-es főút Dunavarsány és Majosháza közötti szakaszán.

 

Kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.