Hűlt hely

2019. 10. 26., szo - 10:59
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnügyi helyszíneken készült fotókból nyílt kiállítás Debrecenben.

A debreceni B24 galériában nyílt fotókiállítás 2019. október 25-én Barakonyi Szabolcs képeiből.

A megnyitón Dr. Uzonyi Attila rendőr ezredes, a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője, Bakator Krisztián rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály vezetője és Bezsenyi Tamás kriminológus köszöntötte a résztvevőket.  A rendőrség képviselői örömmel tekintették meg a fotóművész alkotásait, amelyek a megye bűnügyi helyszínein készültek.  A megnyitót a bűnügyi technikusok nyomkutató eljárásokkal tették még színesebbé, amelyek a fotókkal ellentétben a látens nyomok előhívását, rögzítését segítik.

A művész több mint három éve dolgozik együtt a megye rendőreivel. A közös munka során több ezer kattintással igyekezett megragadni a bűnügyi környezet eredeti állapotának egyszeri és megismételhetetlen pillanatát. A nyilakkal és számokkal jelölt bűnügyi környezet, valamint tárgyak együtteséről készült fotóin keresztül emberi sorsokat, drámai történeteket tekinthetnek meg a galéria látogatói.

Képei nem csupán az elkövetők sorsáról és az elkövetés körülményeiről árulkodnak, hanem képet adnak a korról, amelyben élünk, és segítségükkel társadalmi, lélektani, szociális és kulturális folyamatokra is következtethetünk.

A B24 galériában a kiállítás 2019. november 30-ig látható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.