Iskolások a rendőrségen

2019. 03. 15., p - 11:45
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Általános- és középiskolás tanulók jártak a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon.

2019. március 13-án délelőtt a vértesszőlősi általános iskola első osztályos tanulói, míg március 14-én a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium tanulói látogatták meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot.

A program célja többek között az volt, hogy a gyerekek ne csak intézkedés közben találkozzanak az egyenruhásokkal, hanem szükség esetén merjenek tőlük segítséget kérni. Az érettségi előtt álló fiatalok ugyanakkor betekintést nyertek a rendőrség szervezeti felépítésébe, az életpálya előnyeibe. A tanulók megtekintették a megyei rendőr-főkapitányság lőterét, a szervezet által használt technikai eszközöket, a Tevékenység-irányítási Központot, a rendőrségi fogdát, és egy rendőrautóba is beülhettek.

A diákok tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen feltételekkel jelentkezhetnek az ország rendészeti szakgimnáziumaiba, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyolc szír határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Mórahalom közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kiszombor közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.