Iskolások a rendőrségen

2019. 03. 15., p - 11:45
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Általános- és középiskolás tanulók jártak a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon.

2019. március 13-án délelőtt a vértesszőlősi általános iskola első osztályos tanulói, míg március 14-én a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium tanulói látogatták meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot.

A program célja többek között az volt, hogy a gyerekek ne csak intézkedés közben találkozzanak az egyenruhásokkal, hanem szükség esetén merjenek tőlük segítséget kérni. Az érettségi előtt álló fiatalok ugyanakkor betekintést nyertek a rendőrség szervezeti felépítésébe, az életpálya előnyeibe. A tanulók megtekintették a megyei rendőr-főkapitányság lőterét, a szervezet által használt technikai eszközöket, a Tevékenység-irányítási Központot, a rendőrségi fogdát, és egy rendőrautóba is beülhettek.

A diákok tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen feltételekkel jelentkezhetnek az ország rendészeti szakgimnáziumaiba, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a nyaklánckitépő

A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy héten belül két alkalommal nyakláncot, két alkalommal pedig fülbevalót tépett ki a sértettek nyakából, illetve füléből.

 

Lelőtte szomszédja kutyáját

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lelőtt egy kutyát, majd egy zsákba tette a tetemet és egy bokor alá rejtette Garé határában.

 

Befejezett ügy

A tilos jelzés ellenére, a sínekre hajtott egy 59 éves férfi a járművével. A tatabányai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.