Kigyulladt egy családi ház – két embert mentettek ki a rendőrök

2020. 11. 22., v - 07:15
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője jutalomban részesítette az életmentő rendőröket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2020. november 4-én az éjszakai órákban érkezett bejelentés arról, hogy a XXII. kerületben lángokban áll egy lakóház.

Tóth Gábor r. törzsőrmester és Bakró Mihály r. törzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrparancsnokai a bejelentést követő néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ahol az ingatlan egyik törött ablakából 2-3 méter magas lángok csaptak fel. Az udvaron akkor egy férfi tartózkodott, akit az épülettől távolabb kísérve biztonságba helyeztek. A férfi elmondta, hogy az épületben bent van még egy másik férfi és egy nő.
 

A rendőrök jelzésére a ház pincéje felől érkezett segélykiáltás, ezért oda behatoltak, majd a szétterjedt füst ellenére, a hangját követve megtalálták a segítségre szoruló nőt, akit kihoztak és biztonságos távolságra kísértek az égő háztól. A járőröknek a házba is be kellett menniük, ahol azonban már olyan nagy volt a tűz, hogy védőfelszerelés nélkül esélyük sem volt, hogy ott megtaláljanak bárkit, és a kiabálásukra sem reagált senki. 
 
Később a tűzoltók a harmadik embernek már csak a holttestét találták meg.
 

A biztonságba helyezett nő és férfi füstmérgezést kapott, őket a mentők a helyszínen ellátták.
 

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért a két rendőrt elismerésben és jutalomban részesítette.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltiltás hatálya alatt vezetett-őrizetbe vették

A nagykőrösi egyenruhások az egyik hiányzó irányjelzője miatt állították meg a sofőrt. Kiderült, hogy nem is ülhetett volna volán mögé. Két hatóság, több alkalommal is eltiltotta őt a járművezetéstől.