Kiosztották Az év iskolarendőre elismeréseket

2019. 12. 10., k - 17:35
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A sellyei körzeti megbízott kapta a rangos elismerést.

A Budapesten megrendezett VI. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon Baranya megyéből Kiss István rendőr törzszászlós vehette át 2019. december 9-én Az év iskolarendőre elismerést. A körzeti megbízott a Sellyei Rendőrőrsön teljesít szolgálatot és 2009 óta a Vajszlói Kodolányi János Általános Iskola iskolarendőre. Az elmúlt tanévekben szoros kapcsolatot alakított ki a pedagógusokkal, a gyermekekkel és a szülőkkel is. Folyamatosan részt vesz az iskolai programokon, a szülői értekezleteken, valamint bűn- és baleset-megelőzési témájú tájékoztató tanórákat is tart az iskolások részére. Munkáját felelősségteljesen, lelkiismeretesen, nagy odaadással és precízen végzi, a diákokat és pedagógusokat a felmerülő problémák megoldásában folyamatosan segíti.

Az iskola rendőre program 2008. szeptember 1-jén indult útjára, és az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet. Az iskolarendőrök saját szakterületükön végzett munkájukon túl vállalják az iskolarendőri teendőket, munkájuk soha nem válik rutinná, hiszen mindig új és új problémákkal találkoznak az iskolában, amelyek megoldásában aktívan részt vesznek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.