Közös értekezletet tartottak Tamásiban és Szekszárdon is

2020. 02. 21., p - 10:30
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport a megye két városában is megtartotta év eleji ülését.

Közös egyeztető fórumot szervezett 2020. február 20-án a megye két városában – Tamásiban és Szekszárdon – a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport. Az értekezletre meghívást kaptak a Tolna megyében működő nemzetiségi önkormányzatok is. A Tamásiban – a délelőtt folyamán – megtartott értekezleten dr. Kuti István rendőr ezredes, a város új megbízott rendőrkapitánya mutatkozott be a kistérség nemzetiségi vezetőinek. A rendezvényen értékelték a 2019-es év közös munkáját, és felvázolták az idei év feladatait.

A délután folyamán, Szekszárdon megtartott egyeztető fórumon a térség nemzetiségi vezetőit dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság 2020. január 1-jétől megbízott rendőrkapitánya köszöntötte. Az értekezleten a kistérségben felmerülő legfontosabb problémákat vitatták meg. Értékelték a 2019-es évet, és közösen határozták meg a 2020-ban elvégzendő feladatokat. Lakatos János Dávid rendőr törzsőrmester a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársa ismertette a jelenlevőkkel a rendőrség Legyél te is rendőr elnevezésű programját és a rendőrré válás feltételeit.   

kép

Az egyeztetés legfontosabb eredménye az volt, hogy mind a szekszárdi, mind a tamási kistérségben működő nemzetiségi önkormányzatok csaknem mindegyike csatlakozott a 2019 novemberében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat között létrejött együttműködési megállapodáshoz.         


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.