Közös felelősség az idősekért

2019. 12. 10., k - 16:20
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Sajtótájékoztatót tartott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága. 

Közös felelősség az idősekért címmel tartottak sajtótájékoztatót 2019. december 10-én a délutáni órákban Salgótarjánban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának szakemberei.

Az időskorúak a közúti közlekedés egyik legveszélyeztetettebb csoportja közé tartoznak, ezért a rendőrség egyik fontos feladata az idős közlekedőket érintő közlekedésbiztonsági helyzet elemzése, valamint a részvételükkel bekövetkezett balesetek megelőzése.

A József Attila Művelődési és Konferencia Központban megtartott kampány sajtótájékoztatóját Palkovics Viktor rendőr alezredes, megbízott rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg. A baleset-megelőzési szakemberek három kisfilmet mutattak be, melyekkel az időseket érintő balesetek megelőzésére hívták fel a figyelmet. A kisfilmek az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának támogatásával készültek el. A kampány során a rendőrök többek között a háziorvosok és a család együttműködésével kívánja az időseket érintő baleseteket megelőzni.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.