Közös küzdelem a sportmanipuláció ellen

2019. 11. 13., sze - 13:31
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Nemzetközi figyelemfelhívó képzést rendeztek Magyarországon a hatékonyabb bűnügyi és igazságügyi fellépés érdekében.

Az ORFK Nemzetközi Oktatási Központban 2019. november 12-e és 14-e között az Integrisport Erasmus+ projekt keretében tartották meg a Figyelemfelhívó Képzés a Sportmanipuláció Elleni Küzdelem Érdekében nevet viselő rendezvényt, amelyen a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az ügyészség, a bíróság, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szerencsejáték Felügyelet és a Szerencsejáték Zrt. képviselői is részt vettek.

A projekt összesen hét európai országban (Finnország, Hollandia, Litvánia, Portugália, Szlovákia, Ciprus és Magyarország) nyújt tréningeket a rendőri és az igazságügyi hatóságoknak a sportmanipuláció elleni  hatékonyabb bűnügyi és igazságügyi fellépés érdekében.

A képzés keretében a sportmanipuláció típusairól, a sportfogadásról, a sportról, a virtuális fizetőeszközök és a sportmanipuláció kapcsolatáról hallottak előadásokat a jelenlévők a CSCF Alapítványtól, Globális Sportfogadási Figyelő Rendszertől (GLMS), az Atléták Európai Érdekvédelmi Szervezetétől (EU Athletes), a Szerencsejáték Zrt.-től, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől és a Hivatásos Labdarúgók Szervezetétől. A résztvevők a sportmanipuláció elleni küzdelem rendvédelmi és igazságügyi aspektusának aktuális kérdéseit és kihívásait a KR Nemzeti Nyomozó Iroda, a Központi Nyomozó Főügyészség, valamint a Belga Szövetségi Ügyészi Hivatal képviselőivel interaktív előadások keretében vitatták meg.

A magyarországi kampányfilmben, amelyet a rendőrség a közösségi médiafelületein idén októberben publikált, a Shaolin testvérek hívták fel a közvélemény figyelmét a sport tisztaságának fontosságára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.