„MEKTA” továbbképzés

2018. 03. 20., k - 08:34
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szakmai napot tartott.

A gyenesdiási lőtéren, majd a megye repterén tartott továbbképzést 2018. március 19-én a főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegysége. Az állomány többek között intézkedéstaktikát, fegyverrel való mozgást, beépített területen történő harcászatot, testi kényszert és bilincselést gyakorolt. Ezen gyakorlatok célja a rendőrök felkészítése a fizikai és mentális stressz alatt végzett valósághű szituációkra.

A megfelelő szakképzettség és tudás kiemelt fontosságú az erőszakos jellegű bűncselekmények megelőzésekor, a szándékos bűncselekmény elkövetésén tetten ért vagy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható elkövetők elfogásakor.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szentesnél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Jutalom a kollégáknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített három balatonalmádi rendőrt a gépkocsifeltörők felderítésében és elfogásában végzett munkájáért.

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Égből jövő biztonság

A legmodernebb eszközök alkalmazásával szélesítik tevékenységi skálájukat a nógrádi rendőrök.