Nyílt nap a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban

2019. 11. 27., sze - 16:42
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium 2019. november 27-én nyitotta meg kapuit a rendőri pálya és a hivatásos szolgálat iránt érdeklődő fiatalok előtt.

Az eseményen megjelentek részletes tájékoztatást kaptak az intézményben zajló oktatásról, a felvételi eljárás sajátosságairól, a Rendőrség feladatairól, a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzésről és a hivatásos életpályáról. A nagy számban megjelent érdeklődőknek lehetőségük nyílt megtekinteni a Rendőrségen rendszeresített fegyvereket, az iskola fedett szituációs lőterét, az intézkedéstaktikai helyiségeket, valamint a közlekedési és a közrendvédelmi szaktantermeket. A fiatalok megismerkedhettek a szolgálati kutyák „munkájával”, valamint egy alaki foglalkozást és egy intézkedéstaktikai bemutatót is láthattak.

A Körmenden megtartott nyílt napot követően, 2019. november 28-án a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban várják az érdeklődőket munkatársaink.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Meglovasította a buszt

A dunaújvárosi rendőrök pár órán belül elfogták a buszt jogtalanul használót.

 

220 felett fogták el a rendőrök

Egy motoros a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán.