Nyílt nap Kapuváron

2019. 01. 22., k - 07:51
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kapuvári Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett középiskolás tanulók részére.

A kapuvári rendőrök 2019. január 21-én 8 órától várták a rendőri hivatás iránt érdeklődő diákokat. A rendezvényen résztvevőknek lehetőségük volt megismerkedni a rendőrkapitányság épületével, annak irodáival, a kihallgató- és az előállító helyiségekkel. A jelenlévők beülhettek egy szolgálati gépjárműbe, kipróbálhatták a megkülönböztető jelzések használatát, valamint magukra ölthettek egy lövedékálló mellényt is.

A rendőri hivatás iránt elhivatottságot érzők tájékoztatást kaptak a jelentkezés feltételeiről és a bűnmegelőzési szakemberek drogprevenciós előadását is meghallgathatták. A hallgatóság a témával kapcsolatos kérdéseit is feltehette, az előadóktól minden részletre kiterjedő válaszokat kaptak a jelenlévők.

A drogprevenciós előadás hasznos tanácsai:

  • Soha ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan, és könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is, emellett magában hordozza a függőség kialakulásának veszélyét!
  • Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, akiben megbíznak!
  • Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele!
  • Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam