Nyílt napon népszerűsítették a rendőri hivatást

2019. 12. 08., v - 08:40
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Salgótarjánban a rendőrök a helyi középiskolák végzős diákjainak adtak tájékoztatást hivatásukról.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a napokban Nyílt Napot tartott, melyen a salgótarjáni középiskolák végzős tanulói vettek részt.  A rendezvényt megnyitotta Berta Szabolcs rendőr alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese, aki megköszönte a fiatalok érdeklődését, és beszámolt a bűnügyi szakterület sajátosságairól a diákoknak. Oláh László rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának a vezetője a rendészeti szakterület feladatkörébe engedett bepillantást, míg Buda László rendőr őrnagy a csapatszolgálati tevékenységet mutatta be. Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós harminc éve tagja a rendőrség állományának, aki elmondta, hogy miért választotta ezt a hivatást és miért kedveli azt ma is. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai ismertették a bűnügyi technikusi szakágat. Rozgonyi Alex rendőr őrmester és Tóth Judit rendőr őrmester ismertette a rendészeti szakközépiskolák, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felvételi követelményeit. Ezt követte a rendőrség által használt védőfelszerelések és technikai eszközök bemutatója.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.