Nyílt napon népszerűsítették a rendőri hivatást

2019. 12. 08., v - 08:40
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Salgótarjánban a rendőrök a helyi középiskolák végzős diákjainak adtak tájékoztatást hivatásukról.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a napokban Nyílt Napot tartott, melyen a salgótarjáni középiskolák végzős tanulói vettek részt.  A rendezvényt megnyitotta Berta Szabolcs rendőr alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese, aki megköszönte a fiatalok érdeklődését, és beszámolt a bűnügyi szakterület sajátosságairól a diákoknak. Oláh László rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának a vezetője a rendészeti szakterület feladatkörébe engedett bepillantást, míg Buda László rendőr őrnagy a csapatszolgálati tevékenységet mutatta be. Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós harminc éve tagja a rendőrség állományának, aki elmondta, hogy miért választotta ezt a hivatást és miért kedveli azt ma is. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai ismertették a bűnügyi technikusi szakágat. Rozgonyi Alex rendőr őrmester és Tóth Judit rendőr őrmester ismertette a rendészeti szakközépiskolák, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felvételi követelményeit. Ezt követte a rendőrség által használt védőfelszerelések és technikai eszközök bemutatója.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kis segítség drága vége

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki alkalmi munkát végzett egy 87 éves idős úrnál Sátoraljaújhelyen, majd másnap visszament és a sértett figyelmét elterelve ellopta spórolt pénzét.

 

Életmentés összefogással

Időben érkezett a segítség egy kútba zuhant edelényi férfihoz, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a rendőrök, és a katasztrófavédelem munkatársai.