Nyitott kapuk a Szombathelyi Rendőrkapitányságon

2020. 01. 15., sze - 14:12
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Pályaválasztás előtt álló fiatalok ismerkedhettek meg a rendőri munkával.

Szakmai bemutatóval egybekötött nyílt napot tartottak 2020. január 15-én, a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. A közel száz diák a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnázium és Kollégiumból, valamint a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumból érkezett.

A nyílt nap célja az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerhessék a Rendőrkapitányság működését, a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzést és a rendőri pályára jelentkezés feltételeit.

A diákok megismerkedhettek a szolgálati kutyák „munkájával”, lehetőségük nyílt megtekinteni a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság teremlőterét, a Rendőrségen rendszeresített fegyvereket, a csapatszolgálati öltözéket, valamint a bűnügyi technikusok munkájába is belepillanthattak.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.