Nyitott kapuk a Szombathelyi Rendőrkapitányságon

2020. 01. 15., sze - 14:12
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Pályaválasztás előtt álló fiatalok ismerkedhettek meg a rendőri munkával.

Szakmai bemutatóval egybekötött nyílt napot tartottak 2020. január 15-én, a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. A közel száz diák a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnázium és Kollégiumból, valamint a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumból érkezett.

A nyílt nap célja az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerhessék a Rendőrkapitányság működését, a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzést és a rendőri pályára jelentkezés feltételeit.

A diákok megismerkedhettek a szolgálati kutyák „munkájával”, lehetőségük nyílt megtekinteni a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság teremlőterét, a Rendőrségen rendszeresített fegyvereket, a csapatszolgálati öltözéket, valamint a bűnügyi technikusok munkájába is belepillanthattak.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 29022/71/2016. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzést.

 

Kis segítség drága vége

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki alkalmi munkát végzett egy 87 éves idős úrnál Sátoraljaújhelyen, majd másnap visszament és a sértett figyelmét elterelve ellopta spórolt pénzét.

 

Életmentés összefogással

Időben érkezett a segítség egy kútba zuhant edelényi férfihoz, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a rendőrök, és a katasztrófavédelem munkatársai.