Országos Polgárőr Nap Baján

2018. 06. 23., szo - 13:49
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Több ezren látogattak ki a Petőfi-szigeten megtartott rendezvényre.

XXIV. alkalommal rendezték meg 2018. június 23-án az Országos Polgárőr Napot, valamint a VII. Országos Polgárőr Lovas Szemlét, amely eseményeknek idén Baja adott otthont.


A nagyszabású programon részt vett és köszöntő beszédet mondott dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere, Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, Zsigó Róbert államtitkár, országgyűlési képviselő is.

 

Az ünnepélyes megnyitón Baja város polgármestere, Fercsák Róbert köszöntötte a polgárőröket és a megjelenteket. A XXIV. Országos Polgárőr Napot dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg. Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány elismeréseket adott át. A fiatal és az ifjú polgárőrök fogadalomtételét dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg.

 

A rendezvényen kulturális programok, különböző bemutatók is várták a polgárőröket és vendégeiket. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei bűnmegelőzési, illetve baleset-megelőzési tájékoztatókat, vetélkedőket tartottak. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.