RAILPOL konferencia Budapesten

2019. 11. 21., cs - 15:18
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Magyarország 2019. november 20-án és 21-én adott otthont a RAILPOL Stratégiai Tanács konferenciájának.

A kétnapos rendezvényen Magyarország képviselőin felül 15 ország 26 rendőri vezetője és szakértője vett részt.

A konferenciát dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, az ORFK Rendészeti Főigazgatója nyitotta meg.

A RAILPOL az európai uniós tagállamok azon rendőri szervezeteit fogja össze, amelyek a vasúti rendészeti feladatokért felelnek. A hálózaton belül működnek különböző munkacsoportok, melyekbe a tagországok szakértőket delegálnak. A RAILPOL nem az Európai Unió ügynökségeként működik, de szoros együttműködésben van azzal.

A hálózatnak jelenleg 19 ország a tagja: Belgium, Bulgária, Csehország, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Lettország, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Ausztria és Szlovénia. Az USA társult tagként vesz részt a munkában, Görögország pedig a ma lezárult konferencián írta alá az együttműködési megállapodást.

A konferencián a RAILPOL szervezetén belüli munkacsoportok megtárgyalták az ellenőrzések eddigi tapasztalatait, továbbá meghatározták a következő időszak főbb feladatait.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.