Rendőrök a plébánián

2019. 09. 17., k - 17:54
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Készenléti Rendőrség Zenekarának kamarazenei együttese Veszprémben, az ország szakrális művészeti ünnepségsorozatán adott ingyenes koncertet.

A XIII. Ars Sacra Fesztiválon adott koncertet a KR SaxBrassDrums, a Készenléti Rendőrség Zenekarának tagjaiból álló, a zenekaron belül működő kamarazenei formáció. A 11 fúvósból – négy szaxofon és hét rézfúvós –, valamint két ütőhangszeres muzsikusból álló együttes elsősorban a klasszikus zene közismert műveinek átiratait játszotta 2019. szeptember 13-án.  Az átiratok Szűcs Zoltán r. főhadnagy, az együttes szoprán szaxofonosa készítette, a nem mindennapi hangszeres összeállításnak köszönhetően különleges, egyedi hangzásvilágban szólaltak meg Bartók Béla, Georg Bizet, Georg Friedrich Händel, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc és Weiner Leó művei.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.