Szakmai napot tartottak Nyírbátorban rendészeti pályaorientációs tanulók részére

2019. 02. 28., cs - 07:35
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A szervezők előadásokkal és látványos bemutatókkal várták a diákokat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyírbátori objektumába szervezett szakmai napot az Oktatási és Kiképzési Alosztály a Kisvárdai Szakképzési Centrum Ady Endre Gimnáziuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma rendészeti pályaorientációs tanulói részére 2019. február 27-én. A nyílt napon a szervezők előadásokkal és látványos bemutatókkal várták a diákokat, akiknek lehetőségük nyílt betekinteni a rendőri munkába.

Hallhattak a határrendészeti szolgálat tevékenységének rendszeréről, valamint a határrendészeti kirendeltségeken folyó szolgálati feladatokról és a határrendészek által alkalmazott technikai eszközökről. Tájékoztatást kaptak továbbá a rendészeti szakgimnáziumokba történő jelentkezések menetéről, valamint a felvételi eljárás rendjéről.

Az objektum lőterén figyelemmel kísérhették a bevetési alegység napi képzését, melyet követően testközelből tekinthették meg a technikai és a fegyverzeti eszközöket.  A nyílt nap végén a bátor jelentkezők légpuska lövészeten mérhették össze tudásukat. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.