Tehetségkutató verseny Zalában

2016. 09. 09., p - 14:01
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalaegerszegi Keresztury Dezső Általános Művelődési Központban tartotta meg a rendőrség, a roma Ki mit tud? megyei döntőjét.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 9-én Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Általános Művelődési Központban rendezte meg a Ki mit tud? elnevezésű tehetségkutató versenyt, ahol elsősorban roma származású, hátrányos helyzetű fiatalok mérhették össze tudásukat.

A rendezvényen általános és középiskolai tanulók ének/zene, tánc, valamint vers- és prózamondás kategóriában mutathatták be tehetségüket, tudásukat. A neves szakmai zsűri a jó hangulatú rendezvényen 20 különböző, színvonalas előadást láthatott, melyek közül azokat a produkciókat kellett kiválasztaniuk, amelyek az országos döntőben képviselik majd Zala megyét.

Országos döntőbe jutott:

Ének/zene kategória: Kiss Noémi Zsanett, Csány-Szendrey Általános Iskola Rezi Tagintézmény.

Tánc kategória: Bogdán Diána, Becsehelyi Általános Iskola Bázakerettyei Tagintézmény, továbbá Dolmányos Dolóresz, Zalaszentgrót Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

Vers/Próza kategória: Kalányos Roland, Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola Nagykanizsa, Kovács Viktória, Zrínyi Miklós Általános Iskola Murakeresztúr, Bogdán Renátó, Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 61 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 38 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 23 fő bejutását pedig megakadályozták.