Teljesült Ricsi kívánsága

2019. 06. 11., k - 12:45
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy várdombi kisfiú álma az volt, hogy egy barátjával együtt különleges járművel utazhasson.

A megyei napilapnak írt levelet a közelmúltban egy 11 éves mozgáskorlátozott várdombi fiú, Ács Ricsi, melyben azt kérte, hogy egy barátjával együtt különleges járművel szeretne utazni. Az újság munkatársai eljuttatták a kérést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az elmúlt héten a Tolna megyei településeket járó Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszával a főkapitányság munkatársai 2019. június 9-én meglepték Ricsit és kis barátnőjét, mikor kopogtattak a család házánál, hogy elvigyék őket Őcsénybe, ahol a helyi önkormányzat és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett rendezvényt. A kisfiút, barátnőjét és a családot a falu repülőterén a Hagyományőrző Rendőrszázad tagjai, Bogdán András alezredes vezetésével várták.

A hagyományőrző rendőrök járművei közül Ricsi választotta ki azt a Ladát, amiben ülve a faluban szirénázó rendőrautók konvojában utazhatott barátnőjével együtt.

kép

A felvonulásból visszatérve a kisfiú fotózkodott a rendőrökkel, majd az Alisca Nyilai Íjász Egyesület tagjainak segítségével az íjászkodást is kipróbálhatta.

kép

A rendezvényen Ricsi számos programon részt vett, de a nagy melegben a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából megtartott habparti volt számára a nap zárásaként a csúcspont.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyalog és kamionban megbújva próbálkoztak

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhárom migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset a 3-as számú főúton

A 3-as számú főúton Arnót térségében a 191. kilométerszelvényben Miskolc irányába történt baleset miatt a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták.

 

Elvitte a spórolt pénzt

Lopás miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 46 éves nemesszalóki nő ellen, aki több mint másfél millió forintot lopott el ismerősétől.