Teljesült Ricsi kívánsága

2019. 06. 11., k - 12:45
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy várdombi kisfiú álma az volt, hogy egy barátjával együtt különleges járművel utazhasson.

A megyei napilapnak írt levelet a közelmúltban egy 11 éves mozgáskorlátozott várdombi fiú, Ács Ricsi, melyben azt kérte, hogy egy barátjával együtt különleges járművel szeretne utazni. Az újság munkatársai eljuttatták a kérést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az elmúlt héten a Tolna megyei településeket járó Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszával a főkapitányság munkatársai 2019. június 9-én meglepték Ricsit és kis barátnőjét, mikor kopogtattak a család házánál, hogy elvigyék őket Őcsénybe, ahol a helyi önkormányzat és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett rendezvényt. A kisfiút, barátnőjét és a családot a falu repülőterén a Hagyományőrző Rendőrszázad tagjai, Bogdán András alezredes vezetésével várták.

A hagyományőrző rendőrök járművei közül Ricsi választotta ki azt a Ladát, amiben ülve a faluban szirénázó rendőrautók konvojában utazhatott barátnőjével együtt.

kép

A felvonulásból visszatérve a kisfiú fotózkodott a rendőrökkel, majd az Alisca Nyilai Íjász Egyesület tagjainak segítségével az íjászkodást is kipróbálhatta.

kép

A rendezvényen Ricsi számos programon részt vett, de a nagy melegben a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából megtartott habparti volt számára a nap zárásaként a csúcspont.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben

A helyi rendőrök elfogták azt a férfit, aki kifosztott egy nőt Jászapátin.

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.