Több mint 1000 véradó és több mint 500 liter vér

2020. 12. 29., k - 13:21
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Mérleget vontak a budapesti rendőrök. Idén nyolcszor adták a vérüket. Az 534,6 liter vérrel akár 3564 ember élete is megmenthető.

Szabó Bettina r. főhadnagy volt az ezredik véradó. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának sajtóügyeletese duplán jubilált, ugyanis nemcsak az ezredik véradó volt, hanem a decemberi véradáson adott 10. alkalommal vért.

A társadalmi felelősségvállalás keretében a BRFK állományából 2020-ban összesen 1188-an vettek részt véradáson a Teve utcai Rendőrpalotában és a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai épületében.

A budapesti rendőrök szolgálati feladataik mellett a veszélyhelyzetben is elkötelezettek a véradás mellett.

Ebben az évben a budapesti rendőrök több mint 500 liter vért adtak, amellyel szükség esetén több mint 3500 ember élete is megmenthető.

Plazmadonornak jelentkezett tizennégy rendőr, akik már meggyógyultak a COVID-19 fertőzésből; vérplazmájukkal az új koronavírus miatt súlyos állapotban lévő betegeken segíthetnek.

A Magyar Vöröskereszt és a Budapesti Rendőr-főkapitányság több éve tartó együttműködésének köszönhetően minden évben többször is tartanak véradónapot a Rendőrségi Igazgatási Központ épületében. ​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.