Tovább újult a baranyai gépjárműpark

2021. 02. 17., sze - 09:48
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Új járőrautókat adott át Baranya megye rendőrfőkapitánya.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2021. február 16-án négy szolgálati gépjármű került. A Skoda és Mercedes gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány adta át Pécsett.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a főkapitányság járőr-gépjárműveinek átlagos életkora tovább csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos korszerű vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.

 

Mire jó a korcsolya?

A sporteszközzel négy tárolóhelyiséget tört fel egy férfi; a kőbányai rendőrök másnap elfogták.