Új környezetben végzi feladatait a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és az Őrzési Osztály

2019. 12. 12., cs - 15:36
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az egységes elhelyezés érdekében megújult helyszínre költözött a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Őrzési Osztálya.

Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, Magyarország belügyminisztere és dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2019. december 12-én adta át az említett két szervezeti egység elhelyezésére szolgáló ingatlanegyüttest.

A megújult, nyolc épületből álló komplexum korábban a Határőrség Országos Parancsnokságának adott otthont. A beruházás a Budapest, II. kerület Labanc út 57. szám alatt valósult meg. Az objektum teljes területe (épületek és ősfás park) 54 859 m2, amelyből az épületek területe 12 905 m2. A szakmai munkát jól felszerelt irodák, kihallgató helyiségek, irattárak és a minősített adatok védelmét biztosító technikai eszközök is támogatják.

Az őrzésvédelem magas szintje biztosította azt, hogy a fogvatartott személyek elhelyezése az újonnan kialakított objektum területén megvalósulhatott.

A Nemzeti Nyomozó Iroda és az Őrzési Osztály Labanc úti objektumba történő költözése jelentős minőségi változást hozott a szervezeti egységek és a személyi állomány életében. A  munkatársak a régi, szűkös elhelyezést biztosító épületből egy teljesen felújított, funkcionális helyiségekkel ellátott, új bútorzattal felszerelt, parkosított környezetbe kerültek, amely méltó körülményeket biztosít számukra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.