Újabb hangulatkeltés

2018. 08. 09., cs - 09:16
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Manipulatív fotókkal és valótlan állításokkal „tudósít” a határon szolgálatot teljesítő rendőrök ellátási körülményeiről a 168 óra.

A 168 óra internetes oldal 2018. augusztus 8-án megjelent „Kevés ételt kapnak a határvédelemre kivezényelt rendőrök, és van, hogy az is penészes” című közlésében valótlanul állítja, hogy nem megfelelő a Magyarország déli határszakaszán szolgálatot teljesítő rendőrök elhelyezésének és ellátásának mértéke és minősége.

A cikk állításaival ellentétben: a rendőrök étkeztetése, elszállásolási és pihenő körletei megfelelőek, kulturáltak, a tisztálkodás, a mosás és a testedzés lehetősége biztosított. A Készenléti Rendőrség és a megyei rendőr-főkapitányságok vezényelt állománya felújított rendőrségi objektumokban és kereskedelmi szállásokon kerül elhelyezésre.

Az állomány ellátásáért felelős logisztikai munkatársak rendszeresen ellenőrzik a szerződéses partnerek által biztosított ételeket. Az ellenőrzések alkalmával a cikkben szereplő esettel nem találkoztak, illetve panasz az alegységparancsnokokhoz sem érkezett az étellel kapcsolatosan.  A képeken látható étel az étlapon nem szerepel, illetve a beszállító cég nem ilyen csomagolásban szállítja azokat.

A rendőrség vezetése folyamatosan javítja a rendőrök munkakörülményeit. A rendőrök alapfelszerelésükön kívül nyáron speciális sivatagi sapkát, naptejet, napszemüveget, szúnyogriasztót, illetve korlátlan mennyiségű védőitalt kapnak.

Mint ahogy korábban, a rendőrség most is felajánlja a lehetőséget az érdeklődő médiatartalom-szolgáltatók számára - általuk megjelölt időben és helyszínen - a határon szolgálatot teljesítő rendőrök elhelyezési és ellátási körülményeinek megtekintésére. Ezzel a lehetőséggel - a hiteles tájékoztatás érdekében - a 168 óra munkatársai is bármikor élhetnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Véradás Dombóváron

A városi rendőrkapitányság munkatársai ismét hozzájárultak a rászorulók életének megmentéséhez.

 

Őzikét mentettek az árvízből

Szabadidős rendőrtől kért segítséget egy helyi vadász Tiszaszederkénynél egy, az árvíz miatt bajbajutott állat megmentéséhez.

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.