Újabb hangulatkeltés

2018. 08. 09., cs - 09:16
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Manipulatív fotókkal és valótlan állításokkal „tudósít” a határon szolgálatot teljesítő rendőrök ellátási körülményeiről a 168 óra.

A 168 óra internetes oldal 2018. augusztus 8-án megjelent „Kevés ételt kapnak a határvédelemre kivezényelt rendőrök, és van, hogy az is penészes” című közlésében valótlanul állítja, hogy nem megfelelő a Magyarország déli határszakaszán szolgálatot teljesítő rendőrök elhelyezésének és ellátásának mértéke és minősége.

A cikk állításaival ellentétben: a rendőrök étkeztetése, elszállásolási és pihenő körletei megfelelőek, kulturáltak, a tisztálkodás, a mosás és a testedzés lehetősége biztosított. A Készenléti Rendőrség és a megyei rendőr-főkapitányságok vezényelt állománya felújított rendőrségi objektumokban és kereskedelmi szállásokon kerül elhelyezésre.

Az állomány ellátásáért felelős logisztikai munkatársak rendszeresen ellenőrzik a szerződéses partnerek által biztosított ételeket. Az ellenőrzések alkalmával a cikkben szereplő esettel nem találkoztak, illetve panasz az alegységparancsnokokhoz sem érkezett az étellel kapcsolatosan.  A képeken látható étel az étlapon nem szerepel, illetve a beszállító cég nem ilyen csomagolásban szállítja azokat.

A rendőrség vezetése folyamatosan javítja a rendőrök munkakörülményeit. A rendőrök alapfelszerelésükön kívül nyáron speciális sivatagi sapkát, naptejet, napszemüveget, szúnyogriasztót, illetve korlátlan mennyiségű védőitalt kapnak.

Mint ahogy korábban, a rendőrség most is felajánlja a lehetőséget az érdeklődő médiatartalom-szolgáltatók számára - általuk megjelölt időben és helyszínen - a határon szolgálatot teljesítő rendőrök elhelyezési és ellátási körülményeinek megtekintésére. Ezzel a lehetőséggel - a hiteles tájékoztatás érdekében - a 168 óra munkatársai is bármikor élhetnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, rongált, garázdálkodott

A szentesi rendőrök elfogtak egy helybeli férfit, aki több gépkocsit tört fel a városban. Garázdaság és rongálás elkövetésével is gyanúsítják.

 

Három kerékpár öt nap alatt

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint a megyeszékhelyen több kerékpárt is eltulajdonított.

 

Biztonságban az ünnepi készülődés idején is

A rendőrök a polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel, a katonai rendészekkel és a társhatóságok munkatársaival közösen vigyázzák az ünnepre készülődők biztonságát Jász-Nagykun-Szolnok megyében.