„Véradóbarát Munkahely” a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

2013. 11. 28., cs - 12:59
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A Magyar Vöröskereszt a Véradók Napja alkalmából elismerést adományozott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságnak. A „Véradóbarát Munkahely” kitüntető címet tanúsító emléklapot és táblát a szervezet elnöke, dr. Göndöcs Zsigmond adta át Budapesten.

Magyarországon 1988 óta november 27-e a Véradók Napja. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat ezen a napon országszerte szervez ünnepségeket. A 2013. november 27-én Budapesten megtartott központi rendezvényen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság is elismerésben részesült. A „Véradóbarát Munkahely” kitüntető címet dr. Göndöcs Zsigmondtól, a Magyar Vöröskereszt elnökétől vehette át a főkapitányságot képviselő Seres Ildikó r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes és Berczi László r. alezredes, humánigazgatási szolgálatvezető. A főkapitányság rendszeresen teret ad munkahelyi véradásoknak és a jövőben is támogatja a Magyar Vöröskereszt tevékenységét. A hivatásos állományú rendőrök, valamint a rendőrségi dolgozók közül pedig sokan érzik kötelességüknek, hogy ilyen módon nyújtsanak segítséget a rászorulóknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ürgére vadászott

Összesen 47 csapdát állított fel a ságújfalui férfi Piliny külterületén.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.