VII. MEKTA Országos Szakmai Verseny

2021. 10. 13., sze - 15:20
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. október 12-én és 13-án a ROKK Rendőrképző Akadémia Járőrképző Tagozatán, Szegeden rendezte meg a VII. MEKTA Országos Szakmai Versenyt. A megmérettetés célja az állomány lőkészségének, intézkedéstaktikai, vezetéstechnikai ismereteinek bővítése és fejlesztése volt.

A versenyen 14 csapat 8 helyszínen mérte össze tudását a szakterülettel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretekből. Többek között erőnléti, taktikai, vezetéstechnikai, fegyverismereti, lövészeti és személyvédelmi feladatokat kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek.

A megmérettetést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata a "Körös" KTA nyerte, második a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság TISZA MEKTO csapata, míg harmadik helyezett Hajdú-Bihar megyéből a Cívis KTA lett.

A dobogós helyezetteknek járó díjakat Dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át, míg Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes különdíját Simon Sándor rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztályának főosztályvezetője adta át, a személyvédelemi feladat során legeredményesebb csapat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jonatán KTA részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.