Vízirendőrök versenyeztek a Tisza-tavon

2017. 09. 07., cs - 14:55
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága minden évben meghirdeti a vízirendészeti szakterület szakmai versenyét. A csapatok idén Tiszafüreden mérkőztek meg.

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Országos Vízirendészeti járőrversenyt, amelynek 2017. szeptember 5. és 2017. szeptember 7. között Tiszafüred városa adott otthont. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság harmadik alkalommal volt házigazdája a nemes megmérettetésnek. Idén összesen 15 csapat járőrpárosa bizonyíthatta rátermettségét mind az elméleti, mind a gyakorlati versenyszámokban.

A verseny első napja a szakmai felkészültséget felmérő tesztlap kitöltésével kezdődött meg, a gyakorlati versenyszámok teljesítése a második nap kihívásai közé tartozott. A páros tagjainak a Tisza-tavon felállított pályán kisgéphajóval kellett különféle manővereket végezni, gumicsónakkal vízbe esett férfit kimenteni, sup deszkán bóját kerülni, valamint egy szituációs feladatot megoldani.

A vízirendészeti rendőrkapitányságok, valamint a megyei rendőri szervek csapatainak értékelése idén is külön történt. A verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult:

Rendőr-főkapitánysági csapatok

 1. helyezett: Békés MRFK – Medve István r. ftörm és Márk Róbert c.r. zls.
 2. helyezett: Csongrád MRFK – Kálmán Csaba c.r. zls. és Molnár Zénó c.r. ftzls
 3. helyezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK – Tóth Zsolt r. ftzls és Dévai József r.zls.

Vízirendészeti rendőrkapitányságok csapatai

 1. helyezett: Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság I. számú csapata
  • Csajbók Ferenc c.r. zls. és Hódi Rudolf Márk c.r. zls.
 2. helyezett: Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság III. számú csapata
  • Besenyei László r. törm. és Nagy Csaba c.r. tzls
 3. helyezett: Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság I. számú csapata
  • Lázár Balázs c.r. ftörm és Tóth Csaba c.r. tzls

A szervezők különdíjban részesítették az elméleti versenyszám legjobbját, Hódi Rudolf Márk c.r. zászlóst, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársát, és a gyakorlati versenyszámok abszolút győztesét, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság párosát, Besenyei László r. törzsőrmestert és Nagy Csaba c.r. törzszászlóst, valamint köszöntötték az országos döntő egyetlen hölgy indulóját, Vörös Enikő r. őrmestert, aki a férfias küzdelemben bizonyította rátermettségét.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.