Vöröspandákat fogadott örökbe a főkapitányság

2021. 08. 02., h - 15:56
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pécsi Állatkerttel történő együttműködési megállapodás aláírásán túl a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jelképesen két vöröspandát is örökbefogadott.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Andricz Bertold, a Pécsi Állatkert igazgatója együttműködési megállapodást írt alá a 2021. augusztus 2-án megtartott örökbefogadási ceremónián. 

A megállapodás célja a társadalmi kapcsolatok szélesítése, a kölcsönös bizalom megteremtése az állatkertbe látogató vendégek és a rendőrség között, a balesetek, szabálysértések, bűncselekmények megelőzési lehetőségeinek szélesítése, valamint a veszélyekre történő figyelemfelhívás, és ezáltal azok megelőzésének és a kockázatok csökkentésének elősegítése. Az együttműködési megállapodásban többek között rögzítették a főkapitányságnak a turisztikai időszakban az állatkert területén különböző bűn- és baleset-megelőzési témájú kitelepülések, programok megszervezésében, valamint az állatkert környezetében, illetve a hozzá tartozó parkolókban „Bűnmegelőzési őrjárat” keretében történő visszatérő ellenőrzésében vállalt célkitűzéseit.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Pécsi Állatkerttel kötött együttműködés alapján új területeken tud megjelenni. A megelőzési szakemberek az állatkert által szervezett gyerektáborokban heti rendszerességgel jelen vannak, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a táborlakókat bűn- és baleset-megelőzési témákban játékos formában megszólítsák.  A főkapitányság preventív tevékenységét nem csak az állatkert falain belül, hanem annak közvetlen környezetére is kiterjeszti, a gépjárművel érkező látogatókat figyelmét a parkolókban hívják fel arra, hogy a lezárt gépkocsi utasterében soha ne hagyjanak értéket. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!