Egy napon három ittas sofőr a Tiszán

2021. 08. 21., szo - 10:08
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indított eljárást három motorcsónakkal közlekedő férfi ellen.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2021. augusztus 20-án egy tiszafüredi és egy szolnoki férfivel Tiszafüred külterületén, egy budapesti lakossal szemben pedig Tiszanána külterületén intézkedtek a Tisza folyón, ahol motorcsónakkal közlekedtek. Mindhárom ellenőrzés során a sofőrökkel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a vízirendőrök további mintavétel céljából előállították a jogsértőket.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat eljárást a három férfi ellen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akár csak a közúti közlekedésben, a vízen közlekedők esetében is kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vezetők forgalomból történő kiszűrésére. Ahogy a közúton, úgy a vízen is zéró tolerancia van az alkoholfogyasztásra. Ha valaki szeszes italt fogyasztott nem vezethet gépi illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem. Az is számíthat büntetésre, aki gépi meghajtású vízi jármű vezetését ittas személynek átengedi, ugyanis ezzel szabálysértést követ el.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta, majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.